JONGEREN

Jongeren

Jongerenkamp 2015
Ja, jongeren, het is weer zover! Dit jaar gaan we weer op jongerenkamp. En we vinden het natuurlijk ontzettend leuk als jullie dit jaar ook weer mee gaan. In de kerk en in het parochieblad kunnen jullie de poster zien. Het beloofd weer een fantastisch weekend te worden. We gaan dit jaar naar Giethoorn. Meer zeggen we natuurlijk niet. Wel kun je alvast het weekend van 29,30 en 31 mei in je agenda zetten en supersnel een mailtje naar l.kroijenga@upcmail.nl sturen, want het is natuurlijk wel super vervelend als we moeten zeggen dat alle plaatsen bezet zijn. Je mag mee vanaf de 10 jaar tot ca. 21 jaar.

We gaan met de parochies van de Nobertusparochie, het GODZ ( Gorredijk, Oosterwolde, Drachten en Zorgvlied) en Petrus en Paulusparochie. Dus geef je snel op en je krijgt een mailtje terug met verdere gegevens. Dus….. tot snel!!!!

Angelique Kroijenga, begeleider jongerenkamp.

Wat valt er te beleven?
Het bisdom Groningen-Leeuwarden heeft jaarlijks een interessant programma van diverse jongerenactiviteiten voor jonge mensen van 12 tot 30 jaar. Zie voor actuele activiteiten op www.bisdomgroningenleeuwarden.nl

En in onze parochie?
De jongeren uit de vier parochies kunnen meedoen met GODZ-Jeugd van Tegenwoordig, kortweg JVT. Het is dé jongerengroep van de parochies Gorredijk, Oosterwolde, Drachten en Zorgvlied. Elke jongere uit deze parochies is van harte welkom om zich aan te melden en mee te doen! JVT organiseert paar keer per jaar eigen activiteiten. Meer inlichtingen bij pastoor J. Deuling 0512- 512 340

4US

De jongeren van parochie Drachten hebben een eigen jeugdhonk 4US genaamd; ‘voor ons’. Hier vindt de jongerencatechese plaats en er is elke maand een gezamenlijke avond met alle jongeren die daar zin in hebben. Vormelingen en jongeren die het Vormsel al hebben gedaan. Een gezellige avond om contact te hebben, muziek te luisteren, soms kijken we een film. Deze groep zal ook thema’s gaan behandelen.

OPROEP acolieten en misdienaars gezocht
In onze parochie hebben we een enthousiaste groep acolieten en misdienaars. Ze assisteren de pastores tijdens de vieringen. Er zijn altijd nieuwe acolieten en misdienaars welkom!, bij voorkeur mensen die ook op zaterdagavond kunnen dienen. Iedere jongere die gevormd is kan acoliet worden. Je taken zijn o.a het Evangelieboek ophalen, het klaarmaken van het altaar en de misdienaars begeleiden. Misdienaar kun je worden als je de 1e communie hebt gedaan. Als het je wat lijkt of je wilt meer informatie, dan kun je mailen of bellen met: Marian Spoelstra marianspoelstra@gmail.com of 0512 – 523 331